Graphic Powers klarar supporten med IOdesk

Graphic Powers AB är ett Sverigebaserat mjukvaruföretag som utvecklar applikationer för den grafiska industrin. Företaget har kunder över hela världen även om den större delen av kunderna befinner sig på den amerikanska marknaden än så länge. Spridningen av användare över samtliga tidszoner gör att Graphic Powers behöver ett väl utvecklat supportsystem som klarar av att svara på kundernas frågor dygnet runt.

– När Xenolith presenterade sin lösning för oss tvekade vi inte en sekund, säger Mats Löfberg, VD på Graphic Powers AB. Det är som att detta supportsystem var skräddarsytt precis efter våra behov.

– Vi är otroligt nöjda med IOdesk. Inte nog med att systemet var enkelt att komma igång med, våra kunder har uppskattat enkelheten att kunna kommunicera med oss och hitta svaren utan vår hjälp. Dessutom har Xenolith flera gånger överraskat med nya funktioner och uppgraderingar som gjort ett väl fungerande system ännu bättre.

AI-agenten Lydia som är inbyggd i systemet hjälper våra kunder att snabbt hitta svaret på de flesta vanliga frågor utan att det kräver någon insats från vår personal. Frågor som ännu inte finns i systemet skickas automatiskt till vår personal i Sverige och till vårt amerikanska kontor och inom några minuter kan kunden få ett svar från någon av våra supportagenter. Svaren kan vi sedan lagra i systemet så att Lydia automatiskt kan hjälpa andra kunder i framtiden.

Ett automatiskt supporthanteringssystem med AI är ett fantastiskt verktyg för alla som behöver hantera kundsupport. Graphic Tracers användare kan snabbt få svar på alla vanliga frågor tack vare IOdesk.

– IOdesk hjälper oss dagligen genom att hantera all support så automatiskt som det är möjligt. Vi har inte ångrat en sekund att vi började använda IOdesk.

Besök Graphic Powers på: https://www.graphicpowers.com/

Leave a Reply